ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

Το ίδρυμα ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΖΩΗΣ διοργανώνει 
Ρεσιτάλ Πιάνου 
με τον Βασίλη Σωκράτους
---
«Το σεληνόφως της ψυχής»
Εις μνήμη Άννας Σωκράτους
---
Απαγγέλει ο Πάμπος Σακκάς 
---
Έργα των: L. v. Beethoven, C. Debussy, Β. Σωκράτους, Μ. Χατζιδάκι
---
Κυριακή, 5 Ιανουάριου 2014 και ώρα 20:00
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
---
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη. 
--- 
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
---
Ο Βασίλης Σωκράτους γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1994. Το Σεπτέμβριο του 2000 άρχισε μαθήματα πιάνου με την Eύη Ζυμπουλάκη. Περνούσε τις εξετάσεις του με επιτυχία, αποσπώντας πολύ ενθαρρυντικά σχόλια από τους εξεταστές. Φοιτώντας στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου Λάρνακας γνώρισε την Έφη Μηλιώτου, δασκάλα μουσικής και μαέστρο χορωδίας, η οποία διέκρινε το ταλέντο και την αγάπη του για την μουσική και αποτέλεσε κινητήρια δύναμη που τον ώθησε στην περαιτέρω επαγγελματική ενασχόληση του με το πιάνο και τη μουσική. 
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και από άλλους καταξιωμένος πιανίστες και καθηγητές, όπως τους: Νίκο Ζαφρανά, Χριστιάνα Αντωνίου-Μάτση, Jacob Leuschner, Nina Tichman, Filippo Gamba, Βαλέρια Χαριτίδου, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Romy Kieslinger και Ελένη Παπαδοπούλου. Το Φεβρουάριο του 2012, υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης Κύπριας πιανίστριας Χριστιάνας Αντωνίου-Μάτση, απέκτησε το Associate Diploma in Piano Performance του Trinity Guildhall College of London. 
Tο 2012 μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη αρχίζοντας σπουδές πιάνου στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του διεθνούς φήμης Έλληνα πιανίστα Νίκου Ζαφρανά. Επίσης, φοιτά στο πρόγραμμα «Εφαρμοσμένων Μουσικών σπουδών» με καλλιτεχνικό αντικείμενο τη Μουσική Δωματίου υπό την καθοδήγηση του Ευγένιου Πολίτη, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας . 
Μέχρι στιγμής ο Β. Σωκράτους, εμφανίστηκε σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε Λάρνακα, Λευκωσία, Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι. Το Μάρτιο του 2012, έδωσε το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ στη Λάρνακα. Τον Απρίλιο του 2013 συμμετείχε με ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Πιανιστικά Μονοπάτια, από Μπαχ στο Χατζιδάκι» στο φεστιβάλ Κλασικής μουσικής του Δήμου Λάρνακας, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ολόκληρης της Κύπρου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο επιμελήθηκε με επιτυχία την παράσταση «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι, ένα ρεσιτάλ για πιάνο, κιθάρα και φωνή, όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Ίδρυμα «Ηλιαχτίδα Ζωής». Η συναυλία τελούσε υπό την υψηλή προστασία της πρώτης κυρίας της Δημοκρατίας, κυρίας Άντρης Αναστασιάδη. Από τα Χριστούγεννα του 2011 οργανώνει και διευθύνει το σχήμα “Xmust”, ένα χορωδιακό και οργανικό σύνολο που με εορταστικές μελωδίες εμφανίζεται στις μεγάλες πλατείες τις Λάρνακας κατά τις περιόδους των εορτών, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Λάρνακας. Την άνοιξη του 2014 πρόκειται να παρουσιάσει duo recital για πιάνο και φλάουτο, με τη Φλαουτίστρια Χριστιάνα Νικολαΐδη σε Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Λάρνακα. Το ρεσιτάλ θα φέρει τίτλο, «Γαλλοαργεντίνικο Πάθος». 
Παράλληλα με τις σπουδές του στο πιάνο, ο Βασίλης τον Οκτώβριο του 2007 κέρδισε υποτροφία στο τρομπόνι από το Κυπριακό μουσικό εργαστήρι της Συμφωνικής ορχήστρας Κύπρου. Μελέτησε μπάσο τρομπόνι στην τάξη της Catherine Heaver κατά τα έτη 2007-2011. Διετέλεσε το κορυφαίο μπάσο τρομπόνι της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Κύπρου, της Συμφωνικής μπάντας νέων, ενώ διετέλεσε μέλος του κουαρτέτου τρομπονιών της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Κύπρου. Συμμετείχε σε συναυλίες τις ορχήστρας στο Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, στο 1ο Φεστιβάλ Ορχηστρών Νέων στην Κωνσταντινούπολη το 2010 και στις διεθνείς καλοκαιρινές θερινές ακαδημιές στον Πεδουλά κατά τα έτη 2009-2011. 
Σημαντικό ρόλο στη μουσική πορεία του Βασίλη διετέλεσε επίσης και η σύνθεση. Κατά την περίοδο 2011-2012, συνέθεσε έργα για πιάνο ως μουσικό χαλί στο ψηφιακό δίσκο «To πιάνο κόπασε», με ποίηση Ανδρέα Γεωργαλλίδη και αφήγηση του ραδιοφωνικού παραγωγού Πάμπου Σακκά.

https://www.facebook.com/events/227936364047039/