Ποίηση

Ποίηση: Ανδρέας Γεωργαλλίδης - Μουσική(Πιάνο): Βασίλης Σωκράτους - Ανάγνωση: Πάμπος Σακκάς

Περιγραφή

« Το πιάνο κόπασε », είναι ψηφιακός δίσκος με ποίηση του Ανδρέα Γεωργαλλίδη, η οποία επενδύθηκε μουσικά από τον Βασίλη Σωκράτους στο πιάνο. Τα ποιήματα απαγγέλει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Πάμπος Σακκάς. Ο δικός διατίθεται στην τιμή των 15ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
©Το πιάνο κόπασε (2011) 
Ποίηση: Ανδρέας Γεωργαλλίδης
Μουσική(Πιάνο): Βασίλης Σωκράτους
Ανάγνωση: Πάμπος Σακκάς
Επιμέλεια ήχου: Παύλος Παλαιχωρίτης
Επιμέλεια εξωφύλλου: Κωνσταντίνος Φιλίππου
Ηλεκτρονική επιμέλεια: T.G.A. The Graphics Agency

 

" Λέγεται «το πιάνο κόπασε», ένα ψηφιακό δισκάκι. Ο Πάμπος Σακκάς (ραδιοφωνικός παραγωγός) αναγιγνώσκει ποίηση του Ανδρέα Γεωργαλλίδη με μουσικό φόντο συνθέσεις του νεαρού πιανίστα Βασίλη Σωκράτους οι οποίες γράφτηκαν με αφορμή το συγκεκριμένο ποιητικό έργο. Οι λέξεις και η σιωπή του «ποιητή του κενού» (όπως έχει χαρακτηρισθεί από Άγγλους κριτικούς) ακουμπούν τους ήχους των πλήκτρων του πιάνου δημιουργώντας μια σύνθεση η οποία τείνει να δραπετεύσει από τις αρμονίες του ήχου αλλά και της κλασικής σιωπής. " Δρ. Γεράσιμος Θεοδωρόπουλος

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ψηφιακό δίσκο μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη σελίδα στο facebookwww.facebook.com/topianokopase

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης γεννήθηκε το 1975 στη Λευκωσία. Σπούδασε Παιδαγωγικά (Πτυχίο 1998), Ιστορία - Αρχαιολογία (Πτυχίο 2002) και Φιλοσοφία (Μinor Πτυχίο 2002) στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Παρίσι (2002-2003) στο Τμήμα Φιλοσοφίας (Université de Paris I - Panthéon - Sorbonne). Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Sussex). Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές Αντικείμενες Ημιευθείες (1998), Παγωμένο Kενό στους 516º C (2001), Κλειδωμένες Θάλασσες (2003), την τετράγλωσση ποιητική συλλογή Όταν Βυθίζεται το Πιάνο (2004) (Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά) και την οκτάγλωσση ποιητική με τίτλο Χρώματα Απέναντι (Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά – Ιταλικά – Ισπανικά – Ρώσικα – Τούρκικα). Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά In focus, Δεξαμενή, Φιλολογική Στέγη, Connaissance Hellénique, Τετράμηνα, Ενδοχώρα, Γκοβόστη, Εμβόλιμον, Philia, Πάροδος, Αιολικά, Γράμματα, Παρέμβαση, Πλανόδιον κ.α. Το έργο του έχει επίσης μεταφραστεί στα Πολωνικά, Βουλγαρικά, Σουηδικά, Φιλανδικά, Αραβικά, Ιρανικά και Κινέζικα

 

Email: ageorgallidis@yahoo.com

Ο Βασίλης Σωκράτους σπουδάζει πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του διεθνούς φήμης Έλληνα πιανίστα Νίκου Ζαφρανά και 
«Εφαρμοσμένες Μουσικές Τέχνες» στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το Φεβρουάριο του 2012 υπό την καθοδήγηση της Κύπριας Πιανίστριας Χριστιάνας Αντωνίου-Μάτση απέκτησε το Associate Diploma in Music Performance (ATCL Recital Diploma) του Trinity Guildhall College of London.

Μέχρι στιγμής εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ πιάνου στη Λάρνακα το Μάρτιο του 2012 όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε συναυλίες στη Λευκωσία, συναυλίες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ “Joy of Europe” στο Βελιγράδι συνοδεύοντας στο πιάνο την παιδική χορωδία του Α’ Δημοτικού Σχολείου Αγ. Λαζάρου Λάρνακας υπό τη μουσική διεύθυνση της Έφης Μηλιώτου. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και από άλλους καταξιωμένος πιανίστες και καθηγητές, όπως τους: Χριστιάνα Αντωνίου-Μάτση, Filippo Gamba, Romy Kieslinger, Χριστίνα Σιδιροπούλου, Βαλέρια Χαριτίδου και Ελένη Παπαδοπούλου.
Σημαντικό ρόλο στη μουσική πορεία του Βασίλη διετέλεσε επίσης και η σύνθεση. Συνέθεσε έργα για πιάνο ως μουσικό χαλί στο ψηφιακό δίσκο «To πιάνο κόπασε» σε ποίηση του Κύπριου ποιητή Ανδρέα Γεωργαλλίδη, με αφήγηση του ραδιοφωνικού παραγωγού Πάμπου Σακκά.
Τον Οκτώβριο του 2007 ο Βασίλης κέρδισε υποτροφία στο τρομπόνι από το Κυπριακό μουσικό εργαστήρι της Συμφωνικής ορχήστρας Κύπρου. Μελέτησε τρομπόνι στην τάξη της Catherine Heaver. Διετέλεσε το κορυφαίο μπάσο τρομπόνι της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Κύπρου, της Συμφωνικής μπάντας νέων, ενώ διετέλεσε μέλος του κουαρτέτου τρομπονιών της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Κύπρου κατά τα έτη 2008-2011.
Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1994. Φοιτώντας στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου Λάρνακας γνώρισε την Έφη Μηλιώτου, δασκάλα μουσικής και μαέστρο χορωδίας, η οποία διέκρινε το ταλέντο και την αγάπη του για την μουσική. Έτσι, το Σεπτέμβριο του 2000 άρχισε μαθήματα πιάνου με την Eύη Ζυμπουλάκη. Πέρασε τις πρώτες εξετάσεις επιτυχώς, με πολύ ενθαρρυντικά σχόλια από τους εξεταστές.


Email: socratous_vasilis@yahoo.gr